Veelgestelde vragen

Vastgoed beheer

Een particulier die investeert in beleggingsvastgoed (grond en panden) wordt veelal belast in box 3. De waarde van het vastgoed minus de schuld op het vastgoed wordt dan belast met de vermogensrendementsheffing. Uit de rechtspraak volgt dat er dan wel sprake moet zijn van ‘normaal vermogensbeheer’. Is dat niet het geval, maar is er sprake van ‘meer dan normaal vermogensbeheer’ dan wordt de particulier tegen het progressieve tarief belast in box 1.
In box 1 zijn dan niet alleen belast de (huur)inkomsten minus de kosten, maar ook de eventuele waardestijging van het vastgoed. Waar de grens ligt tussen ‘normaal vermogensbeheer’ en ‘meer dan normaal vermogensbeheer’ is regelmatig punt van discussie met de Belastingdienst. Uit deze jurisprudentie blijkt onder meer dat van ‘meer dan normaal vermogensbeheer’ sprake kan zijn als de particulier een substantieel deel van het administratieve, technische en commerciële beheer van het vastgoed zelf uitvoert. Wij raden u ten alle tijden aan e.e.a. met uw belastingadviseur op te nemen. /p>

  • het zelf innen van de huur;
  • het zelf verrichten van werkzaamheden (onderhoud, verbouwen, renovatie) in en aan het pand;
  • het oplossen van klachten;
  • het plaatsen van advertenties;
  • het opstellen van huurovereenkomsten;
  • het onderhouden van contacten met partijen in de vastgoedwereld.

Verhuur

Helaas komt het voor dat de makelaar/tussenpersoon sleutelgeld vraagt, niet toegestane courtage in rekening brengt en onterecht bedragen inhoud op de waarborgsom. Dit onwettige gedrag kan op termijn, zowel makelaar/tussenpersoon alsmede de verhuurder in grote moeilijkheden brengen.

Woning verkopen

Ja, dat is mogelijk. Wij zullen uw woning onder de aandacht brengen van onze beleggers. Dankzij ons grote netwerk zullen wij een realistisch bod uitbrengen op uw woning en de aankoop begeleiden.